
Tenuta Santome
Tenuta Santomè je rodinná vinařská usedlost nacházející se v srdci regionu Veneto, konkrétně v obci Roncade v provincii Treviso, známé jako "Zahrada Benátek". Tato oblast je vyhlášená svou tradicí pěstování hroznů, zejména odrůd jako Prosecco a Pinot Grigio. Rodina Spinazzè zde pěstuje hrozny na 75 hektarech vlastních vinic, které se nacházejí v různých terroirech, což umožňuje produkci vína s výrazným charakterem a rozmanitými chutěmi.
Součástí areálu je i Wine Resort, který nabízí ubytování ve formě Bed & Breakfast. Hosté mohou využít 10 komfortních pokojů s moderním vybavením, včetně klimatizace, Wi-Fi, soukromého parkování a snídaně. Resort je ideálním výchozím bodem pro objevování krás regionu Veneto, včetně měst jako Treviso a Benátky.

47 Anno Domini
47 Anno Domini hospodaří na 70 hektarech vinic, kde pěstuje širokou škálu odrůd, včetně Glera, Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Nero a místních odrůd jako Raboso. Prosecco tvoří přibližně 60 % jejich produkce, přičemž vyrábějí jak šumivá vína metodou Charmat, tak i tradiční metodou Champenoise .
Vinařství se pyšní ekologickým hospodařením a využíváním obnovitelných zdrojů energie, včetně solárních panelů, které pokrývají většinu jejich energetických potřeb
Cantine Torresella (Veneto)

Existují jedinečná místa, která mají dvojí duši. Mezi nimi je vinařství Torresella, které bylo založeno v roce 1984 a pěstuje odrůdy typické pro oblast východního Veneta.
Alpy na severu a benátská laguna na jihu objímají toto území a jejich blízká vzdálenost pomáhá charakterizovat specifické terroir. Jsme v úrodné zemi díky řekám, které protékají regionem s tisíciletou historií. Už staří Římané věděli, že se zde bude révě dařit. Po druhé světové válce nechal Gaetano Marzotto postavit stáje a domy mezi poli a vinicemi pro lidi, kteří zde obdělávali půdu. Dnes je Torresella panstvím, které pěstuje vysoce kvalitní hrozny, které dávají vynikající vína.
Pio Cesare (Piemonte)

Pio Cesare se narodil v roce 1881.
Úspěšného podnikatele, přitahovala myšlenka vyrábět pro sebe, svou rodinu, přátele a zákazníky malé a vybrané množství vín z kopce Barolo a Barbaresco.
Rodina vlastní cca 70 hektarů vinic se zvláště vhodnými expozicemi.
Oficiální klasifikace vinic – podobná té, která byla provedena v Bordeaux v roce 1855 – byla dokončena v roce 2010 pro Barolo a v roce 2007 pro Barbaresco. Každá z vinic v oblasti Barolo a v oblasti Barbaresco je hrdě zařazena do seznamu "Dalších zeměpisných zmínek".
Rozhodnutí umístit vinice v různých oblastech není náhodné, ale je určeno touhou smíchat a sloučit různé vlastnosti každé vinice a každé oblasti a vyrábět vína, která reprezentují styl všech terroir každé apelace.
Toto byl klasický způsob výroby vín Barolo, Barbaresco a dalších Albesi na konci 19. století a zůstává filozofií rodiny, dnes i do budoucna.